Over mij

Wie is Ineke?

Ik ben acupuncturist en het gezicht achter Acupunctuurpraktijk Hoorn. In mijn praktijk is iedereen welkom! Of je nu lichamelijk of emotioneel niet lekker in je vel zit, ik help je met veel gedrevenheid en passie om van je klachten af te komen en terug te keren naar een leven vol energie.

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en heb verschillende medische opleidingen gevolgd in Nederland. Tijdens mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) heb ik mij gespecialiseerd in pijnklachten, sportblessures, burn-out/stress, vermoeidheid en overgangsklachten. Aanvullend daarop ben ik ook gekwalificeerd in dry needling.

Door mijn persoonlijke ervaring en brede achtergrond ervaar ik dagelijks hoe krachtig de combinatie van zowel de reguliere Westerse- als de Oosterse geneeswijze is. Het biedt mij hierdoor zo veel meer mogelijkheden om klachten heel specifiek en met de juiste benadering te behandelen op zowel het gebied van acupunctuur als dry needling.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op via 06 – 417 650 56. Of laat een bericht achter en ik neem, geheel vrijblijvend, contact met je op.

Ik help je graag.

Aanpak
Voordat we aan de behandeling beginnen, neem ik altijd eerst de tijd om je te leren kennen en uit te zoeken wat de oorzaak is van je klachten. Soms is die oorzaak eenvoudig vast te stellen, zoals bij een allergie of hooikoorts, maar soms speelt er meer. Meer dan je zelf denkt, of meer dan je aanvankelijk aan mij wil vertellen.

Het kan ongemakkelijk voelen om je ‘bloot te geven’ en uit te spreken wat er speelt. Weet dan dat niets mij vreemd is. Ik ben als vrouw, moeder en ondernemer zeer ervaren in het luisteren naar wat er bij iemand speelt en in het doorgronden van oorzaken , die achter klachten schuilgaan. Als we in alle openheid en op basis van wederzijds vertrouwen na kunnen gaan waar je klachten vandaan komen en hoe ze zijn ontstaan, komen we snel en gericht tot de kern en zal de behandeling beter aanslaan.

Daar waar nodig, en als jij daar toestemming voor geeft, overleg ik met je medische behandelaars, zoals je huisarts of de bedrijfsarts.

Nog tijdens de intake stellen we samen een behandelplan op en ga ik aan de slag. De intake duurt daarom ongeveer een uur, de overige consulten 45 minuten. In de meeste gevallen zal je al na enkele behandelingen resultaat zien. Bij chronische aandoeningen kan het iets langer duren. Omdat ik altijd streef naar blijvende resultaten geef ik je als dat nodig is ook coaching en adviezen voor een gezonde leefstijl. Zo zorgen we samen dat je lichaam en geest weer in balans komen. Het gaat erom dat jij weer de regie over je over je gezondheid en welzijn krijgt én behoudt!

Kwaliteit
Ik ben aangesloten bij de N.V.A, de Nederlandse vereniging voor Acupunctuur. Deze beroepsvereniging waarborgt een zo hoog mogelijke kwaliteit van aangesloten therapeuten. Zo controleert de N.V.A regelmatig het niveau van deskundigheid van de therapeuten en zijn deze therapeuten verplicht om elk jaar geaccrediteerde bij- en nascholing te volgen, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Registratienummer N.V.A  D2481