Over mij

Wie is Ineke?

Ik ben acupuncturist en het gezicht achter Acupunctuurpraktijk Hoorn. In mijn praktijk is iedereen welkom! Of je nu lichamelijk of emotioneel niet lekker in je vel zit, ik help je met veel gedrevenheid en passie om van je klachten af te komen en terug te keren naar een leven vol energie.

Ik ben opgeleid tot verpleegkundige en heb verschillende medische opleidingen gevolgd. Door omstandigheden raakte ik oververmoeid en had ik behoefte aan hulp. Medisch gezien was er niets aan de hand maar mijn energie was weg en voelde ik een enorme disbalans. Wat ik zocht vond ik niet in het reguliere circuit en zo kwam ik uit bij acupunctuur en dat opende mijn ogen.

Op dat moment ben ik mij gaan verdiepen in de Oosterse geneeskunde, die de mens centraal stelt vanuit een holistische gedachte, waarin lichaam en geest in balans moeten zijn. Acupunctuur was voor mij de manier om weer op krachten te komen en die ervaring heeft mij doen besluiten om acupuncturist te worden om zo andere mensen te kunnen helpen met een diversiteit aan lichamelijke klachten.  Ik heb de overtuiging dat ik meer voor mensen kan bereiken als ik mij op de mens als geheel kan richten in plaats van op de symptoombestrijding alleen. Tijdens mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) heb ik mij gespecialiseerd in pijnklachten, sportblessures, burn-out, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschap en fertiliteit, daarnaast behandel ik cliënten met de methode van dry needling.

Door mijn persoonlijke ervaring en brede achtergrond ervaar ik dagelijks hoe krachtig de combinatie van zowel de reguliere Westerse als de Oosterse geneeswijze is. Het biedt mij hierdoor zo veel meer mogelijkheden om klachten heel specifiek en met de juiste benadering te behandelen op zowel het gebied van acupunctuur als dry needling.

Neem contact met mij op ingeval je vragen hebt op 06 – 417 650 56 of laat een bericht achter en neem ik, geheel vrijblijvend, contact met je op.

Recensies

Aanpak
Voordat we aan de behandeling beginnen, neem ik altijd eerst de tijd om je te leren kennen en uit te zoeken wat de oorzaak is van je klachten. Soms is die oorzaak eenvoudig vast te stellen, zoals bij een allergie of hooikoorts, maar soms speelt er meer. Meer dan je zelf denkt, of meer dan je aanvankelijk aan mij wil vertellen.

Het kan ongemakkelijk voelen om je ‘bloot te geven’ en uit te spreken wat er speelt. Weet dan dat niets mij vreemd is. Ik ben als vrouw, moeder en ondernemer zeer ervaren in het luisteren naar wat er bij iemand speelt en in het doorgronden van oorzaken , die achter klachten schuilgaan. Als we in alle openheid en op basis van wederzijds vertrouwen na kunnen gaan waar je klachten vandaan komen en hoe ze zijn ontstaan, komen we snel en gericht tot de kern en zal de behandeling beter aanslaan.

Daar waar nodig, en als jij daar toestemming voor geeft, overleg ik met je medische behandelaars, zoals je huisarts of de bedrijfsarts.

Nog tijdens de intake stellen we samen een behandelplan op en ga ik aan de slag. De intake duurt daarom ongeveer een uur, de overige consulten 45 minuten. In de meeste gevallen zal je al na enkele behandelingen resultaat zien. Bij chronische aandoeningen kan het iets langer duren. Omdat ik altijd streef naar blijvende resultaten geef ik je als dat nodig is ook coaching en adviezen voor een gezonde leefstijl. Zo zorgen we samen dat je lichaam en geest weer in balans komen. Het gaat erom dat jij weer de regie over je over je gezondheid en welzijn krijgt én behoudt!

Kwaliteit
Ik ben aangesloten bij de N.V.A, de Nederlandse vereniging voor Acupunctuur. Deze beroepsvereniging waarborgt een zo hoog mogelijke kwaliteit van aangesloten therapeuten. Zo controleert de N.V.A regelmatig het niveau van deskundigheid van de therapeuten en zijn deze therapeuten verplicht om elk jaar geaccrediteerde bij- en nascholing te volgen, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Registratienummer N.V.A  D2481