Over mij

Wie is Suzan?

Ik ben acupuncturist en reflexzone-specialist en ik ben het gezicht achter Acupunctuurpraktijk-Hoorn. In mijn praktijk is iedereen welkom! Of je nu lichamelijk of emotioneel niet lekker in je vel zit, ik help je met veel gedrevenheid en passie om van je klachten af te komen en terug te keren naar een leven vol energie.

Tijdens mijn opleiding in Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) heb ik mij gespecialiseerd in menstruatieklachten, fertiliteitsklachten, overgangsklachten, spijsverteringsproblemen, pijnklachten, burn-out/stress, slapeloosheid en vermoeidheid.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met mij op via 06 – 57 93 97 86. Of laat een bericht achter en ik neem vaak nog dezelfde dag contact met je op.

Aanpak
Voordat we aan de behandelingen beginnen, neem ik tijdens de intake altijd eerst de tijd om je te leren kennen en uit te zoeken wat de oorzaak van je klachten is. Soms is die oorzaak eenvoudig vast te stellen, zoals bij een allergie of hooikoorts, maar soms speelt er meer. Meer dan je zelf denkt, of meer dan je aanvankelijk aan mij wil vertellen.

Ik weet dat het soms misschien wat ongemakkelijk kan voelen om je tijdens een eerste gesprek ‘bloot te geven’ en uit te spreken wat er speelt. Weet dan dat niets mij vreemd is. Ik ben als vrouw, therapeut en ondernemer zeer ervaren in het luisteren naar wat er bij iemand speelt en in het doorgronden van oorzaken die achter klachten schuilgaan. Als we in alle openheid en op basis van wederzijds vertrouwen na kunnen gaan waar je klachten vandaan komen en hoe ze zijn ontstaan, komen we snel en gericht tot de kern en zal de behandeling beter aanslaan.

Daar waar nodig, en als jij daar toestemming voor geeft, overleg ik met je medische behandelaars, zoals je huisarts of de bedrijfsarts.

Nog tijdens de intake stel ik een Chinese diagnose en een behandelplan op en gaan we daarna meteen van start. De intake duurt daarom ongeveer vijf kwartier, de vervolgconsulten 50 minuten.

In de meeste gevallen zal je al na enkele behandelingen resultaat zien. Bij chronische aandoeningen kan het iets langer duren. Omdat ik altijd streef naar blijvende resultaten, geef ik je als dat nodig is ook coaching en adviezen voor een gezonde leefstijl. Zo zorgen we er samen voor dat je lichaam en geest weer in balans komen. Uiteindelijk gaat het erom dat jij de regie over je gezondheid en welzijn terugkrijgt én behoudt!

Kwaliteit
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Deze beroepsvereniging waarborgt een hoge kwaliteit van aangesloten therapeuten. Zo controleert de NVA regelmatig het niveau van deskundigheid van de therapeuten en zijn de therapeuten verplicht om elk jaar geaccrediteerde bij- en nascholingen te volgen.

Mijn persoonlijke registratienummer bij de NVA: D-4440.