Hoe ziet een behandeling eruit en wat kunt u van mij verwachten

 

Werkwijze

 

Eerste behandeling

Tijdens de eerste behandeling zal er een vraaggesprek plaatsvinden, ook wel anamnese genoemd. Aan de hand van deze anamnese stel ik een diagnose, op basis waarvan ik een behandelplan voor u ga samenstellen. Ik zal u vooraf precies uitleggen hoe we uw klacht het beste kunnen  gaan behandelen. Tijdens de behandeling leg ik u tevens stap voor stap uit wat ik doe en waarom ik het doe. De behandelingen zullen dus altijd stap voor stap verlopen en ik zal niets vluchtig of onverwachts doen. Zo bent u precies op de hoogte van wat er gebeurt en waarom u bepaalde dingen voelt.
Tevens is het niet nodig dat u zich ontdoet van al uw kledij. Alleen de plaatsen op het lichaam die behandeld worden, hoeven ontbloot te worden.
 

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Vooraf zullen we bespreken hoeveel behandelingen er naar verwachting nodig zullen zijn.
Ik zal u hierin als acupuncturist altijd in alle eerlijkheid adviseren over hoeveel behandelingen aan te bevelen zijn in uw situatie.

Ongeacht de afspraken die wij hebben gemaakt voor de behandelduur, mag u als cliënt altijd stoppen met de behandelingen zonder dat hier enige (financiële) consequenties aan vastzitten.
 

Hoe ziet de evaluatie van uw voortgang eruit? 

Na een vooraf aantal afgesproken vervolgbehandelingen zal er een evaluatie van de resultaten plaatsvinden (dit gebeurt vaak na 5 a 6 behandelingen). Tijdens de evaluatie zal er worden besproken hoe de patiënt zijn/haar eigen bijdrage in de verdere toekomst kan leveren aan het uitblijven of verder verhelpen van de klacht. Dit kan bestaan uit het veranderen van slechte leef- eetgewoontes, het veranderen van denkpatronen of andere schadelijke omgevingsfactoren.

 

Hygiëne-voorschriften & Privacybescherming

Acupunctuur Praktijk - Hoorn werkt onder de strenge voorschriften van ZHONG. Zij stelt strenge eisen aan onder andere de juiste uitoefening van het vak acupunctuur, hygiënemaatregelen en privacy bescherming. Hierdoor mag u van mijn Acupunctuurpraktijk te Hoorn de hoogste mate van kwaliteit en veiligheid verwachten op het gebied van acupunctuurbehandelingen

 

Naast acupunctuur wordt er ook vaak gebruik gemaakt van aanvullende technieken (zie de pagina acupunctuur extra).