Acupuncturist Ineke Feldmann

Acupuncturist Ineke Feldmann


Mijn naam is Ineke Feldmann, welkom op de website van mijn Acupunctuur Praktijk – Hoorn. Ik ben geboren in 1975 te Amsterdam en ben moeder van drie zonen. Na de middelbare school heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Na 3 jaar werken in de verpleging besloot ik te switchen omdat ik het miste om een hechtere en meer persoonlijkere band met patiënten op te bouwen. Om die reden koos ik voor een opleiding als pedicure en in 1998 studeerde ik dan ook af als pedicure. Daarna heb in 2010 mijn specialisatie als medisch pedicure behaald. In totaal ben ik 16 jaar met veel plezier actief geweest als pedicure in de eerste lijn gezondheidszorg in mijn eigen praktijk.

In 2010 ben ik begonnen met het volgen van de Algemeen Medische Opleiding (AMO), welke ik cum-laude behaald heb en ben vervolgens mijn studie acupunctuur begonnen aan het TCMA te Utrecht. Ik ben met deze opleiding begonnen omdat de Oosterse gezondheidszorg zich meer richt op de mens als geheel en niet alleen op symptoombestrijding. Gedurende mijn opleiding acupunctuur heb ik meerdere stages gelopen, dan gebruikelijk was voor deze opleiding omdat de materie mij enorm intrigeerde. Ik ben nu bezig mijn eigen praktijk voor acupunctuur in Hoorn verder uit te bouwen. Om mijn kennis nog meer te vergroten in Chinese geneeswijzen zal ik mij in de nabije toekomst nog verder gaan specialiseren, ik hou u hiervan op de hoogte via mijn website / weblog .


Ik heb tijdens mijn stages en in de aanloop van mijn diplomering al zeer veel verschillende klachten bij een heel breed publiek mogen behandelen. Ik ben als acupuncturist gespecialiseerd in een aantal specifieke behandelgebieden, deze zijn: de - stoppen met roken - behandeling, gewichtsbeheersing, de behandeling van pijnklachten, de behandeling van zwangere vrouwen, ondersteuning bij bestraling en chemotherapie en sportblessures.

Ik heb zelf een grote affiniteit met het behandelen van vrouwen die problemen hebben met het zwanger worden en tevens het begeleiden van zwangere vrouwen en vind het erg mooi om te zien wat acupunctuur voor vrouwen kan betekenen tijdens de zwangerschap. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om via acupunctuur ervoor te zorgen, dat de baby gedraaid wordt wanneer het in een sluitligging ligt en dat weeën kunnen worden opgewekt wanneer de vliezen zijn gebroken. Tevens is het mogelijk om de bevalling en algehele zwangerschap voorspoediger te laten verlopen met behulp van acupunctuur.

Door de combinatie van mijn kennis over en mijn ervaring met zowel verpleegkunde alsook acupunctuur heb ik meer mogelijkheden om klachten specifiek en op de juiste wijze te behandelen. En daar varen mijn patiënten natuurlijk wel bij!

Mocht u nog vragen hebben over acupunctuur of over een acupunctuurbehandeling, dan kunt u via het online contactformulier contact met mij opnemen: online contactformulier