Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is al duizenden jaren een vast onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De meeste acupuncturisten in Nederland hebben een opleiding gehad in de Chinese Geneeskunde. Acupunctuur is hier belangrijke onderdeel van. Andere deel gebieden zijn kruidengeneeskunde, voedingsleer, bewegingsleer en massage. U kunt dus naast de acupunctuur ook een aanvullende behandeling verwachten als dit nodig is.

Acupuncturisten kijken anders naar ziekte en gezondheid dan westers opgeleide artsen/therapeuten.  De Chinese geneeskunde nodigt veel meer uit om de klachten te plaatsen in het totale leefpatroon van de cliënt. Er zal opzoek gegaan worden naar antwoorden op de vraag waarom er een bepaalde aandoening is ontstaan, hoe deze bestreden moet worden en in de toekomst kan worden voorkomen. Dit doen we o.a. door een uitgebreid onderzoek te doen alvorens de behandeling gestart wordt (anamnese). Trek daarom altijd een uur uit voor een eerste consult.

In het hoofdstuk de Theorie kunt u lezen hoe de TCG (traditionele Chinese Geneeskunde) denkt over de werking van het lichaam en over gezondheid en hoe de diagnose gesteld wordt.  Daarna leest u in het hoofdstuk De Praktijk welke technieken er ingezet worden om de balans te herstellen in de behandeling.

Natuurlijk kunt in de lijst van aandoeningen van a tot z  zoeken naar uw specifieke klacht(en). Mochten deze er niet bij staan en wilt u meer info, bel of mail mij gerust.