“Help, ik wil graag mama worden”

“Help, ik wil graag mama worden”

Zwanger worden is niet altijd vanzelfsprekend

Er komt een dag in je leven waarop jij en je eventuele partner gaan praten over het krijgen van een kind. En als jullie eenmaal hebben besloten om ervoor te gaan, dan wil je die wens ook zo snel mogelijk in vervulling zien gaan. En waar het bij de één vlot lukt, is het bij de ander niet zo vanzelfsprekend.

 

Feiten over kansen om zwanger te worden

Tot je dertigste levensjaar heb je de grootste kans om vrij vlot zwanger te raken. Uit onderzoek is gebleken, dat de kans op een bevruchting in de eerste maand 15% is. In 30% van de gevallen, lukt dat binnen drie maanden. 70% mag binnen zes maanden de felicitaties in ontvangst nemen en 80% binnen een jaar. Over het algemeen wordt geadviseerd om, als het niet binnen een jaar lukt zwanger te raken, contact op te nemen met je huisarts. Maar gezegd moet worden, dat het voor 5% van de vrouwen helaas niet mogelijk zal zijn eigen kinderen te krijgen. Je ziet, zwanger worden is een geschenk. Een geschenk met een grote strik erom.

 

De natuur een handje helpen met acupunctuur

Gelukkig zijn er mogelijkheden die de kans op een zwangerschap vergroten. De meest gebruikte Westerse behandelingen zijn IVF°, IUI° en ICSI°. Dankzij deze moderne technieken kunnen we tegenwoordig veel nieuwe ouders begroeten. Maar niet in alle gevallen bieden deze oplossingen soelaas. Bovendien is er niet altijd een medische oorzaak aan te geven waarom van nature zwanger worden niet lukt.

Behandeling volgens de leer van de Chinese Geneeskunde kan dan een belangrijke aanvulling zijn op genoemde Westerse technieken. Maar kan ook helpen als onverhoopt de diagnose ‘onverklaarbaar onvruchtbaar’ is gesteld. Acupunctuur is één van de vormen in de Traditionele Chinese Geneeskunde dat veel wordt toegepast bij het helpen vervullen van een kinderwens.

 

Behandeling in combinatie met acupunctuur

In mijn praktijkbegeleid ik vrouwen en koppels, waarbij de natuur een beetje hulp kan gebruiken. Acupunctuur al dan niet in combinatie met een IVF°, IUI° en ICSI° behandeling kan helpen een bevruchting tot stand te brengen. Met acupunctuur probeer ik de meest optimale lichamelijke en geestelijke omstandigheden te creëren voor een succesvolle bevruchting. Maar ook voor een fijne zwangerschap en goede bevalling. Je voelt je veel energieker en zult ook merken dat je rustiger wordt. Dit is belangrijk, ook om het intensieve traject van een eventuele kunstmatige bevruchting aan te kunnen.

 

 

Mijn begeleiding bij een kinderwens

Gebaseerd op mijn kennis en ervaring neem ik rustig de tijd om naar jouw verhaal te luisteren. In de zoektocht naar de ideale omstandigheden voor een zwangerschap, ga ik uit van een holistische benadering. Dit betekent dat ik kijk naar het totaalbeeld. Dus zowel naar lichamelijke klachten, zoals menstruatiestoornissen als ook naar mogelijke geestelijke klachten, zoals stress. Andere aspecten die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld voeding en de sociale leefomgeving. Waar nodig geef ik adviezen en tips.

 

Behandelplan

Als we jouw situatie volledig in kaart hebben gebracht, gaan we een behandelplan opstellen. Een behandelplan dat gericht is op:

  • Vermindering van stress, bijwerkingen bij eventuele medicatie en de kans op een miskraam;
  • Verbetering van de doorbloeding van het baarmoederslijmvlies en de functies van de eicellen, eierstokken en follikels en
  • Regulering van de hormoonhuishouding en immuunsysteem.

Een behandelplan kan trouwens ook voor je mannelijke partner worden opgesteld om de kwaliteit van het sperma te verbeteren.

 

Neem gerust contact op

Zoals gezegd,  zwanger worden is niet vanzelfsprekend. Helemaal als er eigenlijk geen duidelijke lichamelijke verklaring is. Hierdoor kun je je behoorlijk zorgen maken, zelfs zo erg dat het je dagelijkse leven beïnvloedt.

Mocht je je zorgen maken of na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet en neem contact op.

 

IVF betekent In-VitroFertilisatie, maar ken je misschien beter als reageerbuisbevruchting. Bij deze techniek worden één of meer eicellen buiten het lichaam bevrucht met zaadcellen, waarna de ontstane embryo's in de baarmoeder worden teruggeplaatst.

IUI betekent Intra Uteriene Inseminatie. Bij deze vorm wordt zaad van de eigen partner vooraf bewerkt en vervolgens in de baarmoeder gebracht.

ICSI staat voor IntraCytoplasmatische Sperma-Injectie. Bij deze kunstmatige vorm van bevruchting wordt één spermacel rechtstreeks ingebracht in een eicel.