Acupunctuur helpt bij pijnbestrijding

Als pijn vervelend wordt

Net als iedereen heb je vast wel eens een dag waarop je je niet helemaal top voelt. Een beetje hoofdpijn of spierpijn, je herkent het vast wel. En ieder mens gaat er anders mee om; de één kruipt het liefst in een hoekje wachtend tot het over gaat en de ander zoekt afleiding door een klusje op te pakken. Veelal gaat het ook vanzelf weer over. Soms al in de loop van de dag. Maar soms houdt het even aan. Het wordt pas echt vervelend als pijn je dagelijks leven gaat beïnvloeden. Tijd om er wat aan te doen.

Pijnstillers gebruiken ligt voor de hand, maar pas op

Niemand holt bij de eerste pijnverschijnselen naar de huisarts. Het nemen van een pijnstiller ligt voor de hand. En daar is op zich niks mis mee. Af en toe een pijnstiller nemen, kan helpen bij pijnbestrijding zodat je je dagelijkse activiteiten weer op kunt pakken. Maar het blijft zaak om alert te blijven en van het nemen van pijnstilling geen gewoonte te maken. Het gevaar van het gebruik van teveel pijnstilling ligt om de hoek; naast gewenning kunnen er ook lichamelijke gevolgen optreden. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van een maagbloeding. Houd je ook beslist aan de op de verpakking voorgeschreven dosering. Mijn advies is om als de pijn aanhoudt en ook pijnstilling niet helpt, contact op te nemen met de huisarts.

Huisarts

De huisarts zal na lichamelijk onderzoek een diagnose stellen en – indien nodig - medicatie voorschrijven of je voor specialistisch onderzoek doorsturen. Maar in veel gevallen is er voor vage, pijnlijke klachten geen duidelijke diagnose te stellen. Enerzijds een geruststelling omdat een ernstige aandoening vaak kan worden uitgesloten. Anderzijds ook teleurstellend, omdat je toch met klachten rondloopt die van invloed zijn op je dagelijkse functioneren. Je wilt er vanaf en dat is logisch. Dan is het moment daar om een acupunctuurbehandeling te overwegen. Bespreek dat ook eens met je huisarts.

Acupunctuur en pijnbestrijding

Over het gehele lichaam lopen zogeheten meridianen die gezamenlijk een netwerk vormen. Meridianen worden ook wel energiebanen genoemd. Als er niets aan de hand is, spreken we van balans. Maar bij pijn is er ergens in dit netwerk een blokkade die een vlotte doorstroming van energie tegenhoudt. Naast het ontstaan van pijnklachten, worden noodzakelijke voedingsstoffen moeilijker opgenomen. Je voelt je daardoor ook vaak wat moe. Acupunctuur is erop gericht de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen. Onderzoek moet uitwijzen waar de blokkade zit, zodat resultaatgerichte behandeling kan plaatsvinden.

Behandeling met acupunctuur

Bij de behandeling van pijnklachten maak ik gebruik van de methode die is ontwikkeld door dr. Tan. Daarbij worden kleine naaldjes geplaatst op specifieke plekken op je lichaam, plekken die vaak niet in de buurt liggen van de plaats waar je pijn ervaart. De naaldjes heffen blokkades in je lichaam op. De energie kan weer vrijuit stromen, de pijn verlicht, de symptomen verminderen en je kunt je weer beter bewegen. De behandeling met de naalden is overigens pijnloos.

Goede resultaten met acupunctuur

Uit onderzoek is gebleken dat met acupunctuur goede resultaten bij pijnbestrijding kunnen worden behaald, zowel bij acute als chronische pijnen. Vaak merk je al na een paar behandelingen resultaat!Pijnklachten waarbij behandeling met acupunctuur vooral succesvol is te noemen, zijn:

  • Hoofdpijn (migraine)
  • Pijnlijke (bewegings)gewrichten (artrose, reuma)
  • Pijn voor en tijdens de menstruatie
  • Sportblessures (bv achillespeesklachten)
  • Slijmbeursontstekingen

Vooral mijn ervaring van behandeling van patiënten met migraineklachten is goed te noemen.

Neem vrijblijvend contact op

Kortom, ervaar je pijnklachten die maar niet over willen gaan en waarvoor je huisarts eigenlijk geen duidelijke oorzaak kan vinden, neem dan eens geheel vrijblijvend contact met mij op. Op basis van je klachten stel ik een persoonlijk behandelplan op. Een behandelplan afgestemd op jouw klachten, dat gericht is op het behalen van een goed resultaat.

Wil je meer weten over mijn behandeling bij pijnbestrijding? Meer informatie over mijn behandelmethoden en manieren om met mij in contact te komen, vind je op www.acupunctuurpraktijk-hoorn.nl.